Categories
Активности Програмске Активности

РЕАЛИЗОВАНЕ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

Радно-окупационе и креативне радионице које су подржане од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у оквиру конкурса за програмске активности у 2021. години имају значајан удео у укупним активностима организације већ годинама уназад.

Одржане у периоду од марта до децембра, кроз циклус од 20 радионица, резултирале су израдом разноврсних, естетски допадљивих и функционалних употребних и украсних предмета, од којих је већина презентована и продавана на изложбама и лесковачкој онлине пијаци.

Радионице су како тематски, тако и садржајно прилагођене могућностима људи са оштећеним видом – акценат је стављен на тактилне ликовне технике и материјале, на мануелне и манипулативне вештине. Украсне корпице, подметачи, накит, привесци, шаренице, торбице, играчке, слике и новогодишње честитке осим што красе полице наше организације излажу се и јавно – на изложбама које организујемо или самостално или у склопу градских и републичких манифестација: Ускршња изложба, изложба на Роштиљијади, Новогодишња изложба, учешће на Фестивалу стваралаштва слепих Србије итд.

Свака изложба значајно доприноси промовисању умећа и достигнућа слепих и слабовидих радионичара и њиховој личној и друштвеној афирмацији.

Мирослава Вукојевић