Categories
Активности Догађаји

Свечана академија поводом јубилеја 70 година постојања и рада Окружне организације слепих Лесковац

Окружна организација слепих Лесковац је 3. октобра у Лесковачком културном центру свечано обележила јубилеј 70 година постојања и рада организујући: 

  • изложбу уникатних рукотворина насталих на креативним радионицама чланства,
  • изложбу фотографија груписаних тематски по активностима организације кроз историју
  • Свечану академију у оквиру које је премијерно приказан  документарни филм “Да се не заборави “а који представља аутентичан приказ историјског развоја организације од оснивања до данас. 

У оквиру културно-уметничког дела програма поред осталих активно су учествовали и слепи и слабовиди чланови организације кроз рецитовање и музичке интерпретације. 

Целокупан програм је испраћен од стране представника Града Лесковца, председника  и секретара Савеза слепих Србије, представника општинских управа, установа, сродних организација, пословног сектора, медија али и оданих пријатеља и сарадника организације.

Припрему и реализацију програма су у  оквиру пројекта “Поглед уназад за корак напред“ подржали  Министарство културе и информисања и Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Републике Србије.

Циљ овог пројекта је анимирање и сензибилисање заједнице за подршку особама оштећеног вида кроз презентовање рада удружења на  занимљив и креативан начин.

Погледајте Филм “Да се не заборави“- 70 година Окружне организације слепих Лесковац

Поглдајте видео – Свечана академија 70 година постојања и рада ООСЛ-а