Categories
Активности

Обележавање 15. октобра, Међународног дана слепих

Поводом обележавања 15.октобра, Међународног дана слепих Окружна организација слепих Лесковац је  организовала промотивну шетњу под слоганом “Прошетајмо заједно“. Одржавање ове акције је било заказано за  за уторак, 15. октобар, у  11,00 сати  почев од прелаза улице од железничке станице (Булевар Ослобођења), где је одржана конференција за медије и одакле се поворка од око тридесетак  чланова организације са пратиоцима и сарадницима кретала у правцу центра града – Технолошки факултет – Дом културе – Масариков трг.

На предвиђеној маршрути присутним представницима медија се указало на проблем слабе подршке инсталираних звучних семафора.

У својој званичној изјави медијима председник Миливоје Ђокић је пренео задовољство чланства чињеницом да је у нашем граду велика покривеност јавних површина тактилним стазама, али је истакнуто још увек постоје површине које нису покривене тактилним стазама, поготово у централном градском језгру.  

По завршетку ове традиционалне шетње скупина се упутила ка лесковачком културном центру, где се тога дана одржавао Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање. Неки од незапослених чланова су искористили прилику и предали своје СV-e потенцијалним послодавцима.

Као резиме,  представници РТС-овог дописништва из Лесковца су узели кратке изјаве појединих чланова, тражећо њихово мишљење о огромном проблему запошљавања инвалидних лица, а поготово о слепим и слабовидим лицима, која спадају у категорију најтеже упошљивих.

На крају, окупљени чланови су се упутили ка просторијама организације, где се уз скромно али пригодно послужење сумирала овогодишња шетња, а истовремено је време искоришћено за лагано окрепљивање и пријатељско ћаскање. 

Линкови:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/srbija-danas/3698687/bezobzirnost-sugradjana-najveca-prepreka-slepima-i-slabovidima-u-leskovcu.html